Blog

Booster Celcom Unlimited 2020

At 13 Jun 2020 Booster Celcom Unlimited 2020

Salam sejahtera dari saya dan semoga awak semua dan keluarga selalu di berikan keselamatan dan kesehatan oleh allah swt.

Dan jangn lupa selalu jaga jarak sosial pada masa PKPP ini dan patuhi SOP, jangan rentas negeri kalau tak de hal yang sangat sangat penting.

Sayangi kesehatan kita dan sayangi keselamatan orang2 di sekitar kita supaya terjauh dari virus covid-19 ini.

Tanpa panjang cerita dari media sosial news malaysia sudah banyak persaingan business antara telko satu dan yang lain dengan plan-plan unlimited yang harganya mampu milik.

Pertama saya sebut sim orange ..sim ni dah dari dulu keluarkan unlimited dengan plan GX-30 & GX-38 untuk prepaid dan untuk pospaid GX-68

untuk GX-30 speed 3Mbps dan GX-38 6Mbps, Tetapi start 12/06/2020 dua-dua plan ni speed di bagi upgrade jadi 6Mbps so user prepaid boleh gunakan kesempatan ini, entah ni promo je atau berterusan, dan sim orange kuota memang unlimited dan tiada FUP. Untuk speed ikut kawasan kamu masing-masing.

Kedua Sim merah pun ikut keluarkan plan unlimited juga dengan harga rm 35 & rm 45 dimana speed dia berbeza, untuk Rm 35 speed 3Mbps plus unlimited call nombor malaysia sahaja dan untuk RM 45 ni speed 6Mbps plus unlimited call, Jangan senyum dulu dengan plan sang mambang merah ni ,setelah ramai yg mencuba guna ternyata user merah ni mcm kene kencing je, nama je unlimited tetapi ada Term&syarat nya berupa FUP. Apa itu FUP (Fair Usage Policy) jadi inti darj FUP ni ada kuota sendiri, untuk Rm35&45 ni FUP satu bulan 50GB kalau sudah habis 50GB speed akan berkurang seperti basic 64kb/s dan boleh buka massanger je.

Untuk yang ke 3 ni adalah sim biru, plan ni juga baru sahaja keluar kat market beberapa hari ni dan harga yg cukup murah, untuk plan RM 12 masa seminggu plus unlimited call, RM35 untuk sebulan plus unlimited, saya tengok kat forum dan group fb celcom official banyak yg chat dan komen kat customer service, apa ada FUP seperti sim merah. Dan jawapannya adalah tetap ada FUP dalam 2TB untuk satu bulan. Woow amazing kuota yang di bagi sim biru ni, so jangan risau kene kencing mcm sim mambang merah tu.

Dengan speed 3Mbps ni tak mungkin lah nak habiskan 2TB dalam sebulan, kurang-kurang pun 30-50GB je kan, karena sifat manusia ni tak de rasa puas nya dengan speed 3Mbps ni. Kalau download file 1Gb mesti makan masa 30-40 menit kadang pun 1 jam.

Untuk user-user android kamu boleh tersenyum lebar, saya disini akan berikan cara untuk naikkn speed 3Mbps ni jadi lebih laju dari sebelum ni.

Untuk syaratnya cukup download apps yang akan saya bagi via link kat bawah ni

DOWNLOAD APPS HERE

Untuk confignya sila download juga via link bawah ni

DOWNLOAD HERE

Sila download dulu apk Dan config atas Tu.

Cara download config ni,kamu Harus ikut step by step Dari link . Click link nanti Akan masuk tab baru Dan click submit, Lepas Tu tunggu 20 saat boleh tengok Ada tulisan detik lepastu ikut je link Tu Dan tekan download

Untuk create account sebetulnya saya dah letak link dalam config Tu.

Lepas download config sila unzip dulu Dan pilih mana config Yang kamu suka

Import sahaja config Tu Dan nanti Cari link dalam config Tu untuk create account.

Sekiranya account dah habis Tu harap maklum lah Dan sila create account lagi dalam jam 12 mlm waktu Malaysia.

Selamat mencoba Dan semoga berjaya

Terimakasih.